Η Ομάδα μας

Η ομάδα της AssetWise αποτελείται από ανώτερα στελέχη με πολυετή, ενεργή παρουσία στον κλάδο της διαχείρισης επενδύσεων και αποδεδειγμένα αποτελέσματα ως προς την επίτευξη αποδόσεων

Κωνσταντίνος
Μοριανός

C.E.O.

Αλέξανδρος
Τσουκόπουλος

Chief Investment Officer

Πολυτίμη
Σάλμα

General Manager

Παναγιώτης
Σαμαρτζής

External Investment Advisor

Πάνος
Καρούζος

Senior Portfolio Counselor

Ευάγγελος
Κοκκόρης

Senior Portfolio Counselor

Κωνσταντίνος
Βελισσάρης

Senior Portfolio Counselor

Βασίλης
Βασιλόπουλος

Portfolio Counselor

Ιωάννα
Ξεράκη

Head of Middle Office

Άννα
Εμμανουηλίδου

Compliance Officer and Internal Auditor

Φαίη
Τσατταλιού

Corporate Communications Officer

Βασίλης
Αλμπάνης

Compliance Associate

Χρήστος
Νάσιας

Operations Associate

Χριστίνα
Περουκίδου

Middle Office Associate

Αλκιβιάδης
Θεοφίλου

Middle Office Associate

Ο κ. Κωνσταντίνος Μοριανός είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Assetwise με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 ως οικονομικός αναλυτής στην Alpha Bank. Αργότερα εργάστηκε ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Alpha Επενδύσεων. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, όπου και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Chief Investment Officer και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων.
Το 1999 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.. Το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Telesis Διαχείρισης Επενδύσεων, όπου ήταν βασικός μέτοχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων, μέχρι το 2003, οπότε η εταιρεία πωλήθηκε στη Eurobank και μετονομάστηκε σε Eurobank Asset Management.
Στη Eurobank Asset Managent, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με την Eurobank Α.Ε.Δ.Α.Κ., ο κ. Μοριανός εργάστηκε για 10 χρόνια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων.
Ο κ. Μοριανός έχει επίσης διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών GFM Levant Capital Cayman Ltd και Τράπεζα Eurobank EFG Κύπρου, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών DIAS II Specialized Investment Fund Luxembourg (2012-2013) και Eurobank Fund Management Company Luxembourg (2011-2013).
Από το 2012 μέχρι το 2018, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου, Ophelia Investments S.A. Επιπλέον, ο κ. Μοριανός έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Θεσμικών Επενδυτών καθώς και του Συνδέσμου Εταιρειών Επενδυτικών Υπηρεσιών.
Ο κ. Μοριανός κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ο κ. Αλέξανδρος Τσουκόπουλος είναι Chief Investment Officer της AssetWise. Πριν να ενταχθεί στην AssetWise Capital Management, ο κ. Τσουκόπουλος κατείχε τη θέση του Senior Director στο Τμήμα Θεσμικών Πωλήσεων της Eurobank EFG Asset Μanagent Α.Ε.Δ.Α.Κ., ως υπεύθυνος διεθνών πωλήσεων. Προηγουμένως, από θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Επενδύσεων της Eurobank EFG Asset Management, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των ιδιωτών πελατών. Έχει επίσης διατελέσει Επικεφαλής του Τμήματος Διακριτικής Διαχείρισης της Τράπεζας Eurobank EFG, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων ιδιωτών πελατών της Merrill Lynch Pierce Fenner & Smith (Hellas), καθώς και Σύμβουλος Επενδύσεων της Societe Generale στην Αθήνα. Ο κ. Τσουκόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου MBA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Illinois και κατέχει επίσης πτυχίο BA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο La Verne, της Καλιφόρνια.

H κα Πολυτίμη Σάλμα είναι Γενική Διευθύντρια της Assetwise. Έχει επίσης διατελέσει Επικεφαλής του Tμήματος Εργασιών και Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Εταιρίας. Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης στους τομείς διοίκησης και οργάνωσης αποκτώντας πολυετή εμπειρία σε μεγάλους οργανισμούς. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στο Hilton Athens μετέπειτα στη Sprider SA στο τμήμα οργάνωσης και εν συνεχεία μεταπήδησε στον τραπεζικό κλάδο. To 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank Asset Management S.A όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2013, μετά την συγχώνευση με την Eurobank ΑΕΔΑΚ. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, και απόφοιτος με υποτροφία του μεταπτυχιακού του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Παναγιώτης Σαμαρτζής είναι εξωτερικός Σύμβουλος Επενδύσεων της AssetWise Capital Management και Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων της AssetWise Capital Management, ενώ είχε εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Διακριτικής Διαχείρισης της Τράπεζας Eurobank EFG και ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά έργα και σε επιστημονικούς διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά Μαθηματικά από το Imperial College London, και προπτυχιακού διπλώματος στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος πιστοποίησης CFA.

Ο κ. Πάνος Καρούζος είναι Senior Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management από το 2016. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Citibank Ελλάδος ως Senior Citigold Executive. To 2007 μετακινήθηκε στη Τράπεζα HSBC ως Senior Premier Manager στο Τμήμα Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Περιουσίας μεγάλων πελατών Ο κ. Kαρούζος είναι κάτοχος τίτλου MA(Econ) in Finance από το πανεπιστήμιο του Manchester M.Βρετανίας, πτυχίου BSc Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Diploma in Business Administration από το Wigan & Leigh College Βρετανίας. Επίσης είναι κάτοχος πιστοποιήσεων Επαγγελματικής Επάρκειας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Ευάγγελος Κοκκόρης είναι Senior Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία (πάνω από 20 έτη) στο χρηματοοικονομικό κλάδο καθώς και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές , με γνώση και μακρά εμπειρία στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, στα παράγωγα προϊόντα και στο Project Management. Έχει διατελέσει επικεφαλής τμήματος Παραγώγων Προϊόντων τόσο στην Axon Χρηματιστηριακή όσο και στην Capital Securities, στέλεχος εποπτείας Αγοράς Παραγώγων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε. και Discretionary & Advisory Pοrτfolio Manager στην HSBC Securities Greece. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας ανέλαβε καθήκοντα project manager διαφόρων έργων στους ανωτέρω οργανισμούς και επιχειρήσεις για τους οποίους εργάστηκε.Κατέχει Bachelor in Business and Finance από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας. Είναι πιστοποιημένος Aναλυτής Αγοράς και Αξιών, Πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου, πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής παραγώγων και πιστοποιημένος project manager κατά Prince2 και Scrum Agile.

Ο κ.Κωνσταντίνος Βελισσάρης είναι Senior Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management από το 2014. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Τράπεζα Citibank ως Citigold Executive. To 2007 μετακινήθηκε στη Τράπεζα HSBC αρχικά ως Financial Planning Manager και αργότερα ως Premier Relationship Manager στο Retail Banking & Wealth Management. Ο κ. Βελισσάρης είναι κάτοχος τίτλου MBA in International Banking and Finance από το University of Birmingham της Αγγλίας και κάτοχος πτυχίου BSc στα Οικονομικά από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Επίσης είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων από την Τράπεζα Ελλάδος.

Ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος είναι Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management από το 2018. Έχει 15 έτη εμπειρία στον Τραπεζικό κλάδο, τόσο στην διαχείριση χαρτοφυλακίου όσο και στην παροχή επενδυτικών συμβουλών, ξεκινώντας το 2004 από την Citibank ως CitiGold Executive / Financial Consultant και στη συνέχεια, το 2008, στην Eurobank ως Private Banking Relationship Manager. Ο κος Βασιλόπουλος κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Finance από το Πανεπιστήμιο UMIST / University of Manchester της Μ. Βρετανίας και είναι πτυχιούχος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πρώην Βιομηχανική). Είναι πιστοποιημένος Επενδυτικός Σύμβουλος από την Τράπεζα της Ελλάδος.

H κα Ιωάννα Ξεράκη είναι επικεφαλής του Middle Office της AssetWise. Έχει μακρόχρονη εμπειρία σε τμήματα Επενδύσεων & Middle Office, στον Όμιλο Eurobank από το 2007. Συγκεκριμένα κατείχε την θέση του Βοηθού Διαχειριστή στο τμήμα της Διεύθυνσης Επενδύσεων & Στρατηγικής της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως υπεύθυνη του Middle Office των Θεσμικών Πελατών της Eurobank καθώς και στο Middle Office της Eurobank Asset Management ΑΕΠΕΥ. Παρακολουθεί σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Η κα. Άννα Εμμανουηλίδου είναι Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εσωτερικού Ελέγχου της AssetWise Capital Management. Έχει 17ετή εμπειρία στον Τραπεζικό κλάδο στους τομείς επενδύσεων, κανονιστικής συμμόρφωσης και ελέγχου όπου έχει εργασθεί στις τράπεζες Alpha Bank και Citibank ενώ παλαιότερα στις τράπεζες HSBC και Eurobank. Η κα. Εμμανουηλίδου κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Finance/ Investments από το Alba Graduate Business School καθώς και BA in Finance από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος -Deree College. Επιπλέον, κατέχει την επενδυτική πιστοποίηση τύπου Β από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κα. Φαίη Τσατταλιού είναι Επικεφαλής της Εταιρικής Επικοινωνίας. Έχοντας εργαστεί σε ιδιαίτερα απαιτητικές θέσεις σε τομείς οργάνωσης σε πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο της ναυτιλίας και των καταναλωτικών αγαθών, στη συνέχεια μεταπήδησε στον τραπεζικό κλάδο και τη BNP Paribas Asset Management. Υπήρξε βοηθός πωλήσεων για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, αποκτώντας εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων.

Ο κ. Βασίλης Αλμπάνης εργάζεται στο Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης της AssetWise Capital Management. Eίναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος “Χρηματοοικονομικά, Επενδύσεις και Διαχείριση Κινδύνων” του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης κάτοχος πτυχίου Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Χρήστος Νάσιας εργάζεται στο Tμήμα Eργασιών της AssetWise Capital Management. Έχει εργαστεί ως βοηθός λογιστή στην εταιρεία Zeakis Financial Mentoring καθώς και σε διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις όπως οι Εκδόσεις Σαββάλας. Ο κ. Νάσιας είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης και κάτοχος της άδειας Φοροτεχνικού Β΄ τάξης.

Η κα Χριστίνα Περουκίδου εργάζεται στο τμήμα Middle Office της AssetWise Capital Management. Διαθέτει εμπειρία στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών, καθώς έχει εργασθεί στο τμήμα του customer service της Beiersdorf Hellas A.E. (NIVEA) και της συμβουλευτικής εταιρείας StratIS – Στρατηγικές και Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ.. Η κα Περουκίδου είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing), του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. (ΑΤΕΙΘ).

Ο κ. Αλκιβιάδης Θεοφίλου εργάζεται στο Middle Office της AssetWise Capital Management. Ο κ. Θεοφίλου έχει ευρεία γνώση του χρηματοπιστωτικού κλάδου καθώς ξεκίνησε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενώ σπούδαζε ακόμα στο Πανεπιστήμιο. Το 2015 εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως Αναλυτής στον τομέα Asset Management/Mutual Funds. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Risk Manager και MIS specialist στην εταιρεία Pension Financial Risk Monitor. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά, μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου MSc Business and Finance από το Πανεπιστήμιο του Surrey.