Η Ομάδα μας

Η ομάδα της AssetWise αποτελείται από ανώτερα στελέχη με πολυετή, ενεργή παρουσία στον κλάδο της διαχείρισης επενδύσεων και αποδεδειγμένα αποτελέσματα ως προς την επίτευξη αποδόσεων

Κωνσταντίνος
Μοριανός

C.E.O.

Αλέξανδρος
Τσουκόπουλος

Chief Investment Officer

Νικήτας
Πιττής

Chief Economist

Παναγιώτης
Σαμαρτζής

General Manager

Πάνος
Καρούζος

Senior Portfolio Counselor

Κωνσταντίνος
Βελισσάρης

Senior Portfolio Counselor

Ευάγγελος
Κοκκόρης

Senior Portfolio Counselor

Βασίλης
Βασιλόπουλος

Portfolio Counselor

Πολυτίμη
Σάλμα

Head of Operations

Γρηγόρης
Χαρίσης

Compliance Officer

Ιωάννα
Ξεράκη

Head of Middle Office

Βασίλης
Αλμπάνης

Compliance Associate

Γιάννης
Σταμάτης

Research Associate

Κωνσταντίνος
Μπίμπας

Quantitative Analyst Associate

Αλκιβιάδης
Θεοφίλου

Middle Office Associate

Χριστίνα
Περουκίδου

Middle Office Associate

Χρήστος
Νάσιας

Operations Associate

Ο κ. Κωνσταντίνος Μοριανός είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Assetwise με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 ως οικονομικός αναλυτής στην Alpha Bank. Αργότερα εργάστηκε ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Alpha Επενδύσεων. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, όπου και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Chief Investment Officer και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων.
Το 1999 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.. Το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Telesis Διαχείρισης Επενδύσεων, όπου ήταν βασικός μέτοχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων, μέχρι το 2003, οπότε η εταιρεία πωλήθηκε στη Eurobank και μετονομάστηκε σε Eurobank Asset Management.
Στη Eurobank Asset Managent, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με την Eurobank Α.Ε.Δ.Α.Κ., ο κ. Μοριανός εργάστηκε για 10 χρόνια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων.
Ο κ. Μοριανός έχει επίσης διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών GFM Levant Capital Cayman Ltd και Τράπεζα Eurobank EFG Κύπρου, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών DIAS II Specialized Investment Fund Luxembourg (2012-2013) και Eurobank Fund Management Company Luxembourg (2011-2013).
Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου, Ophelia Investments S.A. Επιπλέον, ο κ. Μοριανός έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Θεσμικών Επενδυτών καθώς και του Συνδέσμου Εταιρειών Επενδυτικών Υπηρεσιών.
Ο κ. Μοριανός κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ο κ. Αλέξανδρος Τσουκόπουλος είναι Chief Invesment Officer της AssetWise. Πριν να ενταχθεί στην AssetWise Capital Management, ο κ. Τσουκόπουλος κατείχε τη θέση του Senior Director στο Τμήμα Θεσμικών Πωλήσεων της Eurobank EFG Asset Μanagent Α.Ε.Δ.Α.Κ., ως υπεύθυνος διεθνών πωλήσεων. Προηγουμένως, από θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Επενδύσεων της Eurobank EFG Asset Management, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των ιδιωτών πελατών. Έχει επίσης διατελέσει Επικεφαλής του Τμήματος Διακριτικής Διαχείρισης της Τράπεζας Eurobank EFG, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων ιδιωτών πελατών της Merrill Lynch Pierce Fenner & Smith (Hellas), καθώς και Σύμβουλος Επενδύσεων της Societe Generale στην Αθήνα. Ο κ. Τσουκόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου MBA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Illinois και κατέχει επίσης πτυχίο BA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο La Verne, της Καλιφόρνια.

Ο κ. Νικήτας Πιττής είναι Καθηγητής Οικονομετρίας στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, από το 2000. Είναι επίσης ο Chief Economist της AssetWise Capital Management. Ο αντίκτυπος του επιστημονικού του έργου τον κατατάσσει ανάμεσα στο 8% των κορυφαίων οικονομολόγων της Ευρώπης (με βάση την κατάταξη RePEc: Research Papers in Economics Ranking).
Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εργάστηκε ως ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών, στο Λονδίνο, και στη συνέχεια ως οικονομικός αναλυτής στο Τμήμα Έρευνας της UBS, στη Ζυρίχη. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας.
Ο Καθηγητής Πιττής έχει δημοσιεύσει πάνω από σαράντα ερευνητικές εργασίες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Το έργο του είναι ευρέως αναγνωρισμένο, όπως τεκμηριώνεται από τις αναφορές στο όνομά του στις ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης «Google» και «Google Scholar», τόσο στον ακαδημαϊκό κόσμο όσο και στα χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά ιδρύματα διεθνώς. Το 1995 το έργο του επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί στο «Advances in Investment Analysis and Portfolio Management – (Καινοτομίες στην Ανάλυση Επενδύσεων και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου)». Έχει διατελέσει συντονιστής ενός μεγάλου αριθμού ερευνητικών έργων, που χρηματοδοτούνται από διάφορους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλά σημαντικά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δώσει ακαδημαϊκές και δημόσιες διαλέξεις σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα ανά τον κόσμο.

Ο κ. Παναγιώτης Σαμαρτζής είναι Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων της AssetWise Capital Management. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μεταπτυχιακού διπλώματος από το Imperial College London, και προπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Διακριτικής Διαχείρισης της Τράπεζας Eurobank EFG. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια. Είναι κάτοχος πιστοποίησης CFA.

Ο κ. Πάνος Καρούζος είναι Senior Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management από το 2016. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Citibank Ελλάδος ως Senior Citigold Executive. To 2007 μετακινήθηκε στη Τράπεζα HSBC ως Senior Premier Manager στο Τμήμα Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Περιουσίας μεγάλων πελατών Ο κ. Kαρούζος είναι κάτοχος τίτλου MA(Econ) in Finance από το πανεπιστήμιο του Manchester M.Βρετανίας, πτυχίου BSc Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Diploma in Business Administration από το Wigan & Leigh College Βρετανίας. Επίσης είναι κάτοχος πιστοποιήσεων Επαγγελματικής Επάρκειας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ.Κωνσταντίνος Βελισσάρης είναι Senior Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management από το 2014. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Τράπεζα Citibank ως Citigold Executive. To 2007 μετακινήθηκε στη Τράπεζα HSBC αρχικά ως Financial Planning Manager και αργότερα ως Premier Relationship Manager στο Retail Banking & Wealth Management. Ο κ. Βελισσάρης είναι κάτοχος τίτλου MBA in International Banking and Finance από το University of Birmingham της Αγγλίας και κάτοχος πτυχίου BSc στα Οικονομικά από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Επίσης είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων από την Τράπεζα Ελλάδος.

Ο κ. Ευάγγελος Κοκκόρης είναι Senior Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία (πάνω από 20 έτη) στο χρηματοοικονομικό κλάδο καθώς και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές , με γνώση και μακρά εμπειρία στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, στα παράγωγα προϊόντα και στο Project Management. Έχει διατελέσει επικεφαλής τμήματος Παραγώγων Προϊόντων τόσο στην Axon Χρηματιστηριακή όσο και στην Capital Securities, στέλεχος εποπτείας Αγοράς Παραγώγων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε. και Discretionary & Advisory Pοrτfolio Manager στην HSBC Securities Greece. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας ανέλαβε καθήκοντα project manager διαφόρων έργων στους ανωτέρω οργανισμούς και επιχειρήσεις για τους οποίους εργάστηκε.Κατέχει Bachelor in Business and Finance από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας. Είναι πιστοποιημένος Aναλυτής Αγοράς και Αξιών, Πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου, πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής παραγώγων και πιστοποιημένος project manager κατά Prince2 και Scrum Agile.

Ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος είναι Portfolio Counselor στην AssetWise Capital Management από το 2018. Έχει 15 έτη εμπειρία στον Τραπεζικό κλάδο, τόσο στην διαχείριση χαρτοφυλακίου όσο και στην παροχή επενδυτικών συμβουλών, ξεκινώντας το 2004 από την Citibank ως CitiGold Executive / Financial Consultant και στη συνέχεια, το 2008, στην Eurobank ως Private Banking Relationship Manager. Ο κος Βασιλόπουλος κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Finance από το Πανεπιστήμιο UMIST / University of Manchester της Μ. Βρετανίας και είναι πτυχιούχος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πρώην Βιομηχανική). Είναι πιστοποιημένος Επενδυτικός Σύμβουλος από την Τράπεζα της Ελλάδος.

H κα Πολυτίμη Σάλμα είναι επικεφαλής του Tμήματος Εργασιών και Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της AssetWise. Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης στους τομείς διοίκησης και οργάνωσης αποκτώντας πολυετή εμπειρία σε μεγάλους οργανισμούς. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στο Hilton Athens μετέπειτα στη Sprider SA στο τμήμα οργάνωσης και εν συνεχεία μεταπήδησε στον τραπεζικό κλάδο. To 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank Asset Management S.A όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2013, μετά την συγχώνευση με την Eurobank ΑΕΔΑΚ. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, και απόφοιτος με υποτροφία του μεταπτυχιακού του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Γρηγόρης Χαρίσης είναι Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εσωτερικού Ελέγχου της AssetWise. Έχει 10ετή εμπειρία στον τομέα του ελέγχου & πρόληψης κινδύνου οικονομικού εγκλήματος. Έχει εργαστεί στον Όμιλο HSBC σε διάφορες χώρες του εξωτερικού κατέχοντας θέσεις όπως αυτή του AML Assistant Manager και αργότερα από τη θέση του Compliance AML External Investigative Reporting Manager στην HSBC BANK της Μάλτας. Ο κ. Χαρίσης κατέχει Πτυχίο στο Διεθνές εμπόριο από το Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας και είναι κάτοχος πιστοποιήσεων ICA και ACAMS.

H κα Ιωάννα Ξεράκη είναι επικεφαλής του Middle Office της AssetWise. Έχει μακρόχρονη εμπειρία σε τμήματα Επενδύσεων & Middle Office, στον Όμιλο Eurobank από το 2007. Συγκεκριμένα κατείχε την θέση του Βοηθού Διαχειριστή στο τμήμα της Διεύθυνσης Επενδύσεων & Στρατηγικής της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως υπεύθυνη του Middle Office των Θεσμικών Πελατών της Eurobank καθώς και στο Middle Office της Eurobank Asset Management ΑΕΠΕΥ. Παρακολουθεί σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Βασίλης Αλμπάνης εργάζεται στο Τμήμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης της AssetWise Capital Management. Eίναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος “Χρηματοοικονομικά, Επενδύσεις και Διαχείριση Κινδύνων” του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης κάτοχος πτυχίου Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Γιάννης Σταμάτης εργάζεται ως Research Associate στο Τμήμα Έρευνας της AssetWise Capital Management. Είναι κάτοχος προπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με σημαντικές διακρίσεις καθώς και υποψήφιος του CFA Level 1.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπίμπας εργάζεται ως Quantitative Analyst Associate στο τμήμα Έρευνας της AssetWise Capital Management.
Βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών του στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Αλκιβιάδης Θεοφίλου εργάζεται στο Middle Office της AssetWise Capital Management. Ο κ. Θεοφίλου έχει ευρεία γνώση του χρηματοπιστωτικού κλάδου καθώς ξεκίνησε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενώ σπούδαζε ακόμα στο Πανεπιστήμιο. Το 2015 εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως Αναλυτής στον τομέα Asset Management/Mutual Funds. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Risk Manager και MIS specialist στην εταιρεία Pension Financial Risk Monitor. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά, μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου MSc Business and Finance από το Πανεπιστήμιο του Surrey.

Η κα Χριστίνα Περουκίδου εργάζεται στο τμήμα Middle Office της AssetWise Capital Management. Διαθέτει εμπειρία στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών, καθώς έχει εργασθεί στο τμήμα του customer service της Beiersdorf Hellas A.E. (NIVEA) και της συμβουλευτικής εταιρείας StratIS – Στρατηγικές και Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ.. Η κα Περουκίδου είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing), του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. (ΑΤΕΙΘ).

Ο κ. Χρήστος Νάσιας εργάζεται στο Tμήμα Eργασιών της AssetWise Capital Management. Έχει εργαστεί ως βοηθός λογιστή στην εταιρεία Zeakis Financial Mentoring καθώς και σε διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις όπως οι Εκδόσεις Σαββάλας. Ο κ. Νάσιας είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης και κάτοχος της άδειας Φοροτεχνικού Β΄ τάξης.