Διοικητικό Συμβούλιο

Ο κ. Νικόλαος Παντελάκης είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AssetWise Capital Management. Είναι επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., μίας από τις παλαιότερες εταιρείες στον χρηματιστηριακό κλάδο στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Παντελάκης Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.. Ο κ. Παντελάκης έχει πολυετή εμπειρία στον χρηματιστηριακό κλάδο, ξεκινώντας από το 1978 στην εταιρεία Ιωάννης Παντελάκης Χρηματιστηριακή. Εργάστηκε επίσης στην EF Hutton & Co, ως υπεύθυνος εταιρικών λογαριασμών. Επιπλέον, ο κ. Παντελάκης έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από το 2004 έως το 2009. Παράλληλα, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Τέλος, κατά το διάστημα 2003-2008, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο κ. Παντελάκης κατέχει πτυχείο B.Sc. στα Οικονομικά, M.Sc. στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης καθώς και πτυχείο MBA από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μοριανός είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Assetwise με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 ως οικονομικός αναλυτής στην Alpha Bank. Αργότερα εργάστηκε ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Alpha Επενδύσεων. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, όπου και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Chief Investment Officer και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων.
Το 1999 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.. Το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Telesis Διαχείρισης Επενδύσεων, όπου ήταν βασικός μέτοχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων, μέχρι το 2003, οπότε η εταιρεία πωλήθηκε στη Eurobank και μετονομάστηκε σε Eurobank Asset Management.
Στη Eurobank Asset Managent, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με την Eurobank Α.Ε.Δ.Α.Κ., ο κ. Μοριανός εργάστηκε για 10 χρόνια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων.
Ο κ. Μοριανός έχει επίσης διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών GFM Levant Capital Cayman Ltd και Τράπεζα Eurobank EFG Κύπρου, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών DIAS II Specialized Investment Fund Luxembourg (2012-2013) και Eurobank Fund Management Company Luxembourg (2011-2013).
Από το 2012 μέχρι το 2018, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου, Ophelia Investments S.A. Επιπλέον, ο κ. Μοριανός έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Θεσμικών Επενδυτών καθώς και του Συνδέσμου Εταιρειών Επενδυτικών Υπηρεσιών.
Ο κ. Μοριανός κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Ο κ. Αλέξανδρος Τσουκόπουλος είναι Chief Investment Officer της AssetWise. Πριν να ενταχθεί στην AssetWise Capital Management, ο κ. Τσουκόπουλος κατείχε τη θέση του Senior Director στο Τμήμα Θεσμικών Πωλήσεων της Eurobank EFG Asset Μanagent Α.Ε.Δ.Α.Κ., ως υπεύθυνος διεθνών πωλήσεων. Προηγουμένως, από θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Επενδύσεων της Eurobank EFG Asset Management, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των ιδιωτών πελατών. Έχει επίσης διατελέσει Επικεφαλής του Τμήματος Διακριτικής Διαχείρισης της Τράπεζας Eurobank EFG, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων ιδιωτών πελατών της Merrill Lynch Pierce Fenner & Smith (Hellas), καθώς και Σύμβουλος Επενδύσεων της Societe Generale στην Αθήνα. Ο κ. Τσουκόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου MBA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Illinois και κατέχει επίσης πτυχίο BA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο La Verne, της Καλιφόρνια.

H κα Πολυτίμη Σάλμα είναι Γενική Διευθύντρια της Assetwise. Έχει επίσης διατελέσει Επικεφαλής του Tμήματος Εργασιών και Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Εταιρίας. Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης στους τομείς διοίκησης και οργάνωσης αποκτώντας πολυετή εμπειρία σε μεγάλους οργανισμούς. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στο Hilton Athens μετέπειτα στη Sprider SA στο τμήμα οργάνωσης και εν συνεχεία μεταπήδησε στον τραπεζικό κλάδο. To 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank Asset Management S.A όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2013, μετά την συγχώνευση με την Eurobank ΑΕΔΑΚ. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, και απόφοιτος με υποτροφία του μεταπτυχιακού του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Δούκας Παλαιολόγος έχει εκτεταμένη εμπειρία στον ασφαλιστικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την οικογενειακή επιχείρηση, την ασφαλιστική εταιρεία Ελληνοβρετανική το 1972, στην οποία αργότερα ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, θέση που διατήρησε και μετά το 1999 όταν η Ελληνοβρετανική συγχωνεύτηκε με την Alpha Ασφαλιστική. Το 2004 εξελέγη Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην κορυφαία εταιρεία του κλάδου, την Εθνική Ασφαλιστική. Ο κ. Παλαιολόγος είχε σημαντική δραστηριότητα στον ασφαλιστικό κλάδο, έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών. Συν-ιδρυτής και πρόεδρος πολλών εταιρειών κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, όπως των εταιρειών Midland-Ελληνοβρετανική Αμοιβαία Κεφάλαια (1985), Palmafone Hellenic Mobile Communication (1992), Bonum Terrae ΑΕ (2011), MPD Club SA (2001), Guardian Telematics (2014), ο κ. Παλαιολόγος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AssetWise Capital Μanagent και ένας από τους ιδρυτές της, ενώ είναι επίσης μέτοχος και Μέλος του Δ.Σ. της Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.. Ο κ. Παλαιολόγος έχει ακόμα εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ασφαλιστικές εταιρείες Century Insurance Co Ltd και Glanvill Ethoven Insurance Brokers. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το INSEAD του Fontainbleau.

Ο κ. Ιωάννης Παντελάκης έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στο χρηματοοικονομικό κλάδο ενώ σήμερα είναι Financial Analyst στην Pantelakis Securities. Ο κ. Ιωάννης Παντελάκης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, κάτοχος B.Sc. στα Οικονομικά από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και πιστοποιημένο στέλεχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.